Roland Janssen, al sinds 1979 galeriehouder van galerie Willy Schoots in Eindhoven, heeft besloten zijn grenzen te verleggen. De tijdspanne waarin wij leven vormt voor hem een grote uitdaging om veranderingen aan te gaan; de internationale uitstraling die de galerie in de loop van de laatste decennia heeft verworven, gaat nu een vervolg krijgen in een nieuwe vestiging in Antwerpen. Het culturele leven in de Antwerpse havenstad heeft voor Janssen een grote internationale reikwijdte en in deze nieuwe galerie ziet hij een mogelijkheid een groter toneel te creëren voor het publiek en zijn kunstenaars. In samenwerking met de Antwerpse jonge Galerie Van Duyse van Marleen van Duyse zien zij samen een enorme kans een vernieuwend concept te realiseren dat zich meer op de bredere Europese markt richt.

In de keuze voor de openingstentoonstelling van Galerie Schoots + Van Duyse tekent deze internationale oriëntering zich duidelijk af. Zowel grote Nederlandse en Belgische kunstenaars als Armando, Bram Bogart, Lucebert, Jan Schoonhoven, Yvan Theys en Guy Vandenbranden, als James Brown (USA), Jannis Kounellis (GR), Arnulf Rainer (AT), en Daniel Spoerri (RO) zullen vertegenwoordigd zijn op de expositie "In het Noorderlicht". Daarnaast zal de tentoonstelling werk tonen van nieuwe namen en veelbelovende kunstenaars als Ronald Ceuppens (BE), Peter Van Gheluwe (BE), Robbert Fortgens (NL), Raquel Maulwurf (NL), Cornelia Schleime (D) en Igor Verpoorten (BE) voor wie de galerie een podium wil vormen. Het vernieuwde, brede concept van Galerie Schoots + Van Duyse toont zich eveneens in de participatie van Studio JOB op de openingstentoonstelling. Dit tweekoppige ontwerperscollectief (NL/BE), dat inmiddels een internationale reputatie verworven heeft, begeeft zich met productontwerpen en sculpturen op het breukvlak van design en kunst.

De tentoonstelling "In het Noorderlicht" opent op 1 april 2012 om 15 uur feestelijk met een inleiding door Directeur Carl Depauw, directeur van het MAS en Edwin Jacobs, directeur van het Centraal Museum, Urecht NL. Hiermee nodigen Roland Janssen & Marleen Van Duyse U met plezier uit voor een interview waarin zij nader kunnen ingaan op de beweegredenen van hun samenwerking. Een samenwerking die geresulteerd heeft in een nieuwe galerie op een van de mooiste plekken van Antwerpen. De tentoonstelling loopt van 1 april 2012 t/m 9 juni 2012, wo - za 12 - 18 uur.

In het Noorderlicht

01.04.2012 - 09.06.2012

Galerie Schoots + Van Duyse Verleggen hun grenzen en openen samen een nieuwe galerie in Antwerpen, aan het Noord bij het Eilandje, op een steenworp van het MAS Museum. Met de feestelijke opening van de internationale tentoonstelling "In het Noorderlicht" viert de galerie haar debuut op 1 april 2012.