Van Robbert Fortgens (1960, NL) zal tevens diens nieuwe publicatie REFLEXIONS ten doop worden gehouden. Dit boek toont de weerslag van nieuwe artistieke keuzes die Fortgens de laatste jaren heeft gemaakt. Zijn kunstenaarschap als schilder is hij gaan combineren met zijn werk als fotograaf binnen het autonome werk. Dit levert uiterst intrigerende tweeluiken op, waarin picturale en fotografische technieken een dialoog met elkaar aangaan. Hij vertaalt met deze verschillende technieken zijn perceptie van de werkelijkheid zowel registrerend als commentariërend. Dit levert inhoudelijk èn technisch gelaagde beelden op die tegelijkertijd ons gevoel van esthetiek prikkelen.
Het boek RELEXIONS biedt naast een representatieve keuze van het beeldmateriaal, een kunstbeschouwelijke inleiding op het werk van kunstcriticus Léon Lemahieu en een tekst van kunsthistoricus Marike van der Knaap die het werk binnen een kunsthistorisch kader plaatst. Zij zal tijdens de opening een interview hebben met Fortgens waarin de kunstenaar uitgenodigd wordt om zijn werkwijze en uitgangspunten uiteen te zetten.

ROBBERT FORTGENS    REFLEXIONS  (boek)
Formaat: 24 x 24 cm, Pagina’s: 96, Taal: Nederlands – Engels, Tekstschrijvers: Léon Lemahieu, Marike van der Knaap
Uitgever: Lecturis, Eindhoven, Uitvoering: Hardcover
Prijs: € 24,50


LUXE EDITION
Tevens wordt naar aanleiding van deze boek publicatie een, Deluxe editie uitgegeven 30 boeken, gesigneerd en genummerd 1 tot 30 bij deze genummerde exemplaren is er een unique kunstwerk in het formaat van 24 x 24 cm, mixed media op hout
Inschrijfprijs: € 300,-
Te zien op en te reserveren bij:  www.galerieschoots-vanduyse.com

Robbert Fortgens - Reflexions

09.02.2014 - 22.03.2014

Op zondag 9 februari aanstaande opent Galerie Schoots + Van Duyse aan de Napoleonkaai in Antwerpen haar deuren voor een dubbeltentoonstelling van de Nederlandse schilder- fotograaf Robbert Fortgens (bovenzaal) en het werk van de jonge Antwerpse kunstenaar Stijn Bastianen (benedenzaal).